0494 30 88 04 contact@retrotrafic.com

Restauratie & verkoop van

bestelwagens, foodtrucks en ceremoniewagens OVER RETROTRAFICONTDEK ONZE WAGENS

Over ons

Retrotrafic is een verkoopsorganisatie die zich toelegt op de verkoop van franse klassieke bestelwagens (utilitaires) zoals bvb 2CV besteleend, Citroen HY met de fameuze ribbelcarosserie of de Renault Estafette bekend van de films “Les Gendarmes…met Louis De Funès.

Voor wie

FOODTRUCK COMPANIES

Klassieke foodtrucks, ingericht, rijklaar en gekeurd vanaf 25.000 EURO.

Wij helpen jou om je droom te verwezenlijken.

BEDRIJVEN

Retro bestelwagen, rijklaar en gekeurd vanaf 10.000 EURO om je bedrijf op een leuke manier te promoten.

fiscaal aftrekbaar
terugkoop-optie mogelijk

Renault R4 uit 1969

Origineel gerestaureerde R4 met metalen rooster/grille (seventies stijl), in de typische bleke Renault-kleur,
4 zitplaatsen in bruin similileer en ruime koffer. Een ideale reiswagen die zacht rijdt zoals alle Franse wagens uit die tijd.

Renault R4F4 uit 1984

Mooie bestelwagen in blauwe  telecomkleuren uit 1978 met 2 zitplaatsen.

Citroën 2CV uit 1979

Mooie gerestaureerde deux chevaux in Charlestonstijl met passend interieur en 4 zitplaatsen (rijdt zeer aangenaam).

Citroen HY uit 1969

Volledig origineel gerestaureerde Citroën marktwagen uit 1969 in gris rosé. Binnen in geïsoleerd en met houten panelen bekleed. Kan tegen een meerprijs voorzien worden van een spoelbak met reservoir voor proper en vuil water, binnenverlichting, de nodige stopcontacten met aansluiting op 230 Volt en 2 werkbladen met opbergmogelijkheden onderaan. Met verkoopluik aan de linkerzijde en achterklep dat kan worden open gezet. De martktwagen voldoet aan alle keuringsvoorwaarden en kan dus commerciëel gebruikt worden.

Neem nooit het risico om met een als oldtimer gekeurde foodtruck op markten of evenementen te gaan staan, dit wordt gecontroleerd!

Mercedes 220s limousine uit 1955

Gerestaureerde oldtimer Mercedes in prachtig crème-wit, met mooi lederen interieur en houtafwerking. Dankzij 5 zitplaatsen ideaal voor trouw of ceremonie.

Citroën 2CV AK 400

Diverse Citroens 2CV AK 400 in verschillende kleuren. Verschillende opties zijn mogelijk; extra zijruitje, bagagerek, bodembeschermplaat in koffer, spatlappen, …

Renault Estafette

Renault Estafette bestelwagen met als opties een verhoogd dak zodat men kan rechtstaan voor bijvoorbeeld foodtruck. Zijruiten, extra stoelen voor de versies die als busje gehomologeerd zijn, …

Citroën HY

De Citroen HY geld als ideale foodtruck met een stahoogte van 1m80 binnenin. Een volledig gerestaureerde camionette. De ombouw naar marktwagen met verkoopklep gebeurt door erkende marktwagenbouwers. Het interieur met electriciteit en verdeelkast voor netstroom, verlichting, spoelbak en meubilair wordt ook door een specialist camperombouw gedaan.

Peugeot J7

Een ondergewaardeerde maar zeer praktische bestelwagen die eveneens geschikt is als marktwagen met een standaard stahoogte binnenin van 1m80.

Peugeot DB4

Eén van de eerste naoorlogse bestelwagens waarmee vele kleine zelfstandigen en ondernemers hun zaak begonnen zijn en die zoveel nostalgie uitstralen. Zijn echter nog moeilijk te vinden in restaureerbare staat maar zijn als publicitaire eye-catcher voor merken met een lange traditie onklopbaar.

Renault Goëlette camion

Deze Renault Goëlette camion uit 1949 is een mooi voorbeeld van de stijl OLD-NEW waarbij het verweerde oude patina behouden wordt en geconserveerd zodat het niet meer verder verweerd, maar waarbij de mechaniek volledig gereviseerd of vernieuwd wordt. Deze stijl komt overgewaaid van de USA waar men nog veel verder gaat en een heel nieuwe krachtige motor met aangepaste remmen en vering inbouwt tegen uiteraard een fikse prijs. Voor ondernemers die een statement willen maken -oud maar niet versleten- is dit een prachtig voorbeeld. Het zijn unieke exemplaren, niet na te maken en ook moeilijk te vinden. Deze bieden wii aan met een herstelde laadbakbodem in steigerhout en een beschermende laag in Plasti-dip die zowel op de carrosserie als het chassis wordt aangebracht en die desgewenst achteraf gemakkelijk verwijderbaar is met een warmeluchtblazer. Uiteraard voorzien wij nieuwe banden en nieuwe remmen zonder asbest, terwijl het interieur van de cabine in tegenstelling met de buitenkant wel volledig herschilderd wordt met herstelde zitjes en instrumentarium.

Peugeot 403 pick-up

Deze prachtige Peugeot 403 pick-up moutonnière uit 1960 is eveneens een mooi voorbeeld van de stijl OLD-NEW. Het is een onvoorstelbaar solide bak met passend intérieur en het is de luxe uitvoering van de 403.

Volkswagen T2 camper

Deze Volkswagen T2 camper uit 1978 was de amerikaanse versie van de Westfalia en werd “Riviera” genoemd met veel luxe binnenin en een dak dat volledig recht naar boven kan voor een grote extra slaapplaats. Na een motorrevisie heeft hij 10.000 miles gelopen waarvan 6.000 miles in augustus en september voor een grote roadtrip door Europa waar hij ettelijke keren gefilmd en gefotografeerd is door talloze bewonderaars en geen enkel mechanisch probleem heeft gekend. De camper rijdt heel zacht met weinig motorgeluid(motor achterin) en is heel zuinig door het originele injectiesysteem ( 11l benzine op 100 km) in vergelijking met andere Westfalia’s. Deze is eveneens in de OLD-NEW stijl met een heel mooi patina, nooit gerestaureerd of gelast, géén roest met dank aan de vorige eigenaar M.Chavez uit Californië. Daarentegen zijn velgen en bumpers opnieuw gepoedercoat, liggen er nieuwe mooie banden op met witte zijstreep en een mooie nieuwe hoes over het reservewiel. Binnenin de woonruimte is alles nieuw: kookvuur,wasbak,verwarming, koelkast, vloerbekleding, aanrecht in mooie blauwe mozaïek, gordijntjes, nieuwe vulling en bekleding van zitbanken in het prachtige “pied-de-poule” motief, LED binnenverlichting, TV en campeerbatterij.

Quote

“In 2019 vieren we de 50ste verjaardag van de summer of love waarna de seventies begonnen. Elke 50-jarige herdenking van een gebeurtenis krijgt de nodige aandacht in de pers en zal de interesse voor populaire wagens uit die tijd vergroten!”

Restauratie en Verkoop

Diverse Citroën 2CV AK450 bestelwagens die volledig naar uw wensen kunnen gerestaureerd worden, waarbij we U aanraden om de originele kleur te behouden met het oog op de maximale waarde als collectors-item. Maak hierbij de volgende afweging: de goedkoopste nieuwe kleine bestelwagen kost al gauw 15.000 euro en verminderd de volgende vijf jaar snel in waarde. Voor dezelfde prijs of zelfs minder koop je een opvallende oldtimer waarvan de waarde in de komende jaren enkel maar zal toenemen, op voorwaarde dat deze goed gerestaureerd is. Daarvoor staan wij bij Retrotrafic garant.

Contacteer ons